It feels right!!

Hello, jag har det bra här i höst mörkret, men det var ett tag sen jag uppdaterade här. Måste erkänna att det vart lite små körigt, har haft praktik nu i 2 veckor, helt fantastiskt kul tycker jag att det är att få lite nytt och omväxlande och att inte sacka om så många nya erfarenheter och kontakter jag stött på, hur kul som helst!! Förra veckan var väldigt rolig som spenderades på LRF-konsult, lärde mig mycket och bra människor som jobbade där, faktiskt något jag skulle kunna tänka mig. Psykologiskt var det lite värre dock, sov för lite, för mycket vilja, för lite tid! Men känns som det är löst nu känns, skönt. Visst det är fortfarande stressigt ibland men tänker mer på att behärska mig =)

Denna vecka har jag vart på BB och det är ju så roligt, iaf när man är med de trevliga prickar jag hamnat tillsammans med "lovely" (-ett uttryck man får höra mycket, så kuul!!) Måste ju själv påstå såhär att jag hamnat med två kändisar ;D hehe, väldigt skoj och bra på att lära ut är det me!!
Imorgon är sista dagen och första dagen på lovet. Det ska bli skönt att vara så där ledig, men även ett tillfälle att göra de läxor jag skjutit på. Men nu finns det tid så hoppas på att det går bra! Har ju även planerat in lite roligt, för det behövs också :D

Nu ska jag ta en lite promenix i det för dagen kalla och inte allt för fuktiga vädret.


Lite bilder hör ju till! en av de bästa födelsedagspresenterna var den fina dalahästen av min fina syster med familj, snacka om glad! Sen är det bild på revbensspjäll som bjöds på ytterligare en myskväll hos Rebecca. Sen en bild från en tidig höstdag, på väg till mina Gojisar för att stor baka våra första beställningar!! :D
LIFE IS GOOD ♥


Puss

18 ÅR!!

Nu har man gått och blivit 18 år också :D Känns väldigt bra, men kanske inte så jätte annorlunda. Gårdagen firades ganska enkelt med mammas kusin och mormor och morfar, men mestadels skola och innebandy på kvällningen. Men det var en kanon dag ändå tillslut efter lite prov och skolarbeten som blev avklarade. Fick fin fina presenter med, och mer firande blir det på söndag, då hela tjocka släkten kommer :))

 

Jag är på väldans bra humör, kanske för att jag ska vara borta från skolan nu i 3 veckor, först 2v praktik sen höstlov :) Men också för att jag har så jäkla bra vänner, kompisar och familj ♥ och också att det gått hyfsat bra i skolan nu, det har varit jäkligt kämpigt men det har resulterat i minst G, men även mot de högre ;) Vi har även en sprillans bil i garaget, tihi

 

Snart ska jag på träning i Gimo, första gången för min del men det ska bli kul :D

 

Puss på er mina fina!

Jag och min kära syster ♥ fick för den delen en super bra prersent av henne igår :)

Hej :)

Sitter och kämpar lite med lite läxor och samtidigt hjälper faster att lägga ut lite sälja annonser, duktig hon är :) Måste säga att det känns jätte skönt att få av det slitna på håret, nu är det lent och fint igen ;) tihi. Snart blir det lite äppelpaj och imorgon har jag sovmorgon, GÖTT!!

Resultatet =)

Pussis

Mot frisören

Har ordnat skjuts till frissan så att jag slipper ta moppen :) så typiskt typ enda dagen det regnar. Ska bli skönt att få bort det slitna :) Har vart en hyffsat bra dag i skolan, började med frukost i matsalen, mums! Sen var det liv och lust dag så en skit bra föreläsare kom och prata om hur man tar till vara på livet, det var en Uppsala kvinna som har en utvecklingsskada, som pratade om hennes liv och hennes lärdomar, hennes självkänsla och självförtroende. Det var verkligen bra och man fick lite nya tankar att fundera över. Hon var så öppen och skämtade mycket, roligt roligt :)

Puss hej

Dagarna går snabbt.. :)

Oj det var ett tag sen jag skrev av mig nu, tycker tiden går så himla snabbt fortfarande och så har det vart ganska mycket i skolan också. Men jag kämpar på och jag känner att det går ganska bra, lite humörsvängningar finns ju med i bilden men jag tycker att jag är glad för det mesta :) Jag tänkte skriva lite vad som hänt de senaste dagarna, för det är ganska mycket vill jag säga, eller ganska många nya och mysiga händelser iallafall :)



Lördag 2/10
Jag börjar med lördagen då var det först seriepremiär mot Gottsunda, jag fick inte spela något men det var en väldigt rolig match att titta på, alla kämpade verkligen och visade viljan att spela. Matchen vann vi med 5-4, men vi ledde ett bra tag med 5-1 men efter lite omställning blev det lite fler mål från Gottsunda, men det gick ändå bra för oss :) Efter min match stannade jag kvar i hallen och kikade på 1,5 herr match, var lite halv spännande men ändå roligt att titta på herrar, med bra sällskap på läktaren. Väl hemma fixade jag lite god mat till mig och pappa (färdig lasagne) ;) för att sedan dra mig vidare till Rebecca :) Vi hade bestämt att ha lite "färdiga efterrätter" provsmakning, hehe, och det var jäkligt gott vill jag säga!
Jag fick i uppgift att göra ett resultat av vårat test, så här kommer det:


Det som vi testade var Ekströms Frestas: Chokladmousse med crisp, Hallonmousse & Pannacotta med bärsås.

Vi började med att blanda iordning allt enligt förpacknings beskrivningarna, alla blandades med mjölk ca. 3dl, men pannacottan skulle även blandas med 3dl grädde. Det var även den enda som behövde tillredas på spis, dom andra två räckte det med kalla ingredienser. För att efterrätterna ska kunna ätas ska de stå i kylskåp i ca 30min (och det kanske var det svåraste med testet, att vänta, hehe) För övrigt var det jag som var och handlade sorterna, det var lite svårt att välja med tanke på att det finns så många sorter som "frestar" hehe, men tillsut blev det dom här 3 :).

Först ut i testet var chokladmoussen, som vi avnjöt till en omgång Tjuv (ett kortspel), resultat:


Så här god såg den ut, kunde kanske ha varit lite hårdare men jag tror inte det skulle göra så mycket på smaken ändå. Den var jätte god ganska mycket småbitar av choklad men den fick verkligen högt betyg, smaken var som chokladmousse ska vara.


En nöjd provsmakare, Rebecca :)

Tvåa ut i testet var hallonmoussen, och det var inte långt efter då vi var mer sugna efter att ha smaskat klart på den andra, resultat:



Så här god såg den ut då, och den hade faktiskt hunnit stelna lite mer vilket vi tyckte var mycket bra, vi vet inte om det berodde på visparen eller på pulvret, får testa det en annan gång. Även den var super god, och smakade som hallonmousse förväntas att göra.


Här har vi en annan glad smakare, Linnea :)


Sist men inte sämst var pannacottan, den väntade vi lite med för vi kände att det var lite mättande ändå, att dela moussen på 3 som egentligen var till 4. Denna goda lite slemmiga efterrätt testade vi medan vi tittade på "Julie & Julia" som för övrigt var en mycket bra film. Reslutat:


Den var lika god som den ser ut, absolut, men det blev lite mycket av den tillsut, tycket jag iaf. Speciellt när såsen började ta slut, för då liknade smaken till liten del av risifrutti och det är något jag verkligen inte tycker om. Men den var smaskig och jag tror den smakade lika som de jag ätit förr.


Lite i detalj hur den såg ut =)

Ja det var min lördag, inte helt fel om man frågar mig, tack Rebecca & Linnea för en super mysig kväll. ♥


Söndag 3/10
Då hände det inget speciellt tror jag sov länge och sen gick jag som kontrollant på bilbingon i Österby tillsammans med Renée, det var kul och korven är väääldans god :D Massa pluggande var det också förståss.



Måndag 4/10
Ja den var mer innehållsrik, tror det var en testa på nya saker dag :) Först var det en låång sovmorgon, hade planerat att gå upp tidigt iaf, för att läsa på lite till provet i tisdags. Klockan ringde 7 som vanligt, men råkar tydligen stänga av den. Så sen vaknar jag av att Linnea kommer in till mig och då är klockan 10 i 9, ja snacka om sovmorgon ;) Men men hade planerat att ta 20 i 10 bussen så det var lugna puckar. Kom till skolan och hade en mattelektion, som gick ganska bra tycker jag iaf, för det var så skönt för jag hade pluggat igen det mesta som jag missat tidigare (ca. 3 del kapittel) så det kändes bra, lite svårt är det med alla metoder men bara man är koncentrerad så går det :)
En sak som inte var så bra med måndagen var att det stod på planeringen att jag, Linnea och Karin skulle haft egen lektion på idrotten, men att vi inte planerat någon :P vi pratade med läraren och det var lungt så det var ju skönt!! Sen att det blev en mycket mycket bättre lektion iaf var ju bara tur för våra samveten..
Efter lunch, hände det grejer, vi skulle prova ut studentmössor :) ojoj, vad det kändes som att studenten närmade sig. Det var riktigt kul faktiskt, och jag är väldigt nöjd med min beställning också, lite dyrt kanske (1100) men man tar ju bara studenten en gång och mamsen betalar ;)

Sen var det dags för idrott och vi hade till vår stora förvåning hört att det skulle bli golf :) wei, glada tjejer (och killar) blev det då. Det bar iväg mot Östhammar och Långalma till golfbanan där. Vi började med att stå och skjuta lite, svårt men jäkligt kul. Har bara testat på det en gång tidigare. Efter en stunds skjutande då pers.bästa blev 75m :P haha så bar det iväg till en korthåls bana, as kul :D det var jäkligt svårt men som vi skrattade, jag gick runt på den 6-håliga banan med 48 slag, men det var verkligen kul. Funderar på att provspela lite till i sommar ;) haha

Japp det var så jag såg ut, haha, snygg stil menar jag, men jag träffade bollen :)

Dagen var inte slut, bara för att vi lämnade golfbanan, utan när vi sitter på bussen hem så får vi reda på att hela Österby är strömlöst, haha, ja det var faktiskt sant. Så det blev verkligen en helmysig måndag, lagade mat på spritköket i köket och hade massa tända ljus. Störde pluggandet en hel del men jag satt där med 7 stearinljus och pluggade till IR- provet :) Strömmen kom tillbaka 10 över 11, så det hann bli lite små kallt med ;)

Haha, det blev ju totalt kolsvart, men det var väldigt mysigt och tyst med för den delen.

 


 

Igår var Internationelle relstioner- provet och det kanske kunde gått bättre men men.. Idag var det ännu ett prov fast i psykologi, mycket roligare så jag hoppas på det bästa. Gick jätte bra att plugga och fick bra hjälp och tipps så det borde gått bra ;) När jag kom hem idag åkte vi faktiskt ut i skogen och plockade svamp, som vi har längtat efter det. Och eftersom det snart är försent så passade vi på idag, vi har ju inget mer jobbigt den här veckan så ;). Det var väldans mys och jag hittade de tre första och enda vanliga kantarellerna, men sen hittade vi massor av trattisar så vi är mycket nöjda =)

Nu ska jag ta och kasta mig i säng, det blev ett väldans långt inlägg, men känds som det behövdes efter en ganska intensiv plugg period utan dator ;) Hoppas inte läsorken tar slut bara :P
Godnatt Sverige!

PUSS

 


RSS 2.0